سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فمینیست ایرانی کیست؟

شادی امین، که ایرانی است و فعالیت خود را با پژوهش و سخنرانی و کنفرانس ها و مواردی از این قبیل آغاز کرده است و مسئول گروه و شبکه همجنسگرایان را بر عهده دارد برای شناخت بهتر وی ادامه مطلب را بخوانید.

 

شادی امین (سهیلا امین ترابی)؛ فمنیست ایرانی، فعال برابری جنسیتی، مقیم آلمان.

 

 

شادی امین

 

پرونده:Shadi-Amin-IWSF-2013.jpg

 

اطلاعات شخصی

 

زاده

 

1342کرج؛ ایران

 

محل سکونت

 

برلین؛ آلمان

 

فرزندان

 

یک دختر

 

 

 

 

کتاب «جنسیت ایکس» ؛ شادی امین در کتابش، خود را اینگونه توصیف می‌کند:

 

شادی امین مسئول و هماهنگ‌کننده «شبکه همجنسگرایان و ترنس‌ جندرهای ایرانی» است. وی از مدیران «سازمان عدالت برای ایران» است.و بیش از 17 سال است که به طور علنی حول موضوع همجنس‌گرایی فعالیت کرده و با فعالیت‌های جمعی و همینطور ارائه‌ی سخنرانی، نوشتن مقالات و یا ترجمه، سعی دارد رفتارهای همجنس‌گرایانه را طبیعی جلوه دهد.

 

 

زندگی‌نامه

 

شادی امین، با نام اصلی (سهیلا امین ترابی) در دی ماه 1342ش در کرج و در خانواده‌ای پر جمعیت به دنیا آمد. خانم امین زندگی خانوادگی خویش را چنین توصیف می‌کند: «در خانواده من مادرم همه کاره خانه بود به صورتی که ایشان مسئول کارهای اقتصادی و مالی خانواده بودند. پدرم بسیار آرام بود و در واقع مادر نقش پدر خانواده را از جهت اقتدار بازی می‌کرد. مادرم مانند مادرهای معمول جامعه نبود و خود را فدای خانواده نمی‌کرد. به طوری که آزادی و زندگی شخصی خویش بسیار تاکید داشت به گونه‌ای که حاضر نبود از آزادی‌های شخصی خویش یه خاطر خانواده صرف نظر کند.» [1]

 

 

شادی امین در مورد شخصیت خود می‌گوید: از همان ابتداء و سال‌های اول کودکی تمایل به انجام رفتارهای پسرانه داشته و مانند پسرها لباس می‌پوشیده و بیشتر همبازی‌هایش را پسران تشکیل می‌دادند؛ به عبارت دیگر تمایل به جنس مذکر داشته است. و تاکید دارند که که خانواده تا یک سنی از این تمایل استقبال کرده و ایشان را تشویق می‌نمودند. خانم امین می‌گوید که این تمایل رفتاری موجب شده بود که در سال‌های 60 و 61ش بدون حجاب در امکان عمومی ظاهر شود. وی پس از 16 سال زندگی مشترک بدلیل تمایلات هم‌جنس خواهانه از حسن بهزاد جدا شد و دخترش را نزد پدرش گذاشت.[2]

 

 

گرایشات سیاسی

 

شادی امین، در 14 سالگی بعد از انقلاب 1357ش فعالیت سیاسی خود را به عنوان هوادار «سازمان چریک‌های فدایی خلق» آغاز کرد. و پس از انشعاب آن سازمان، به جناح سازمان فدائیان خلق (اقلیت) پیوست. او پس از جدایی از این سازمان، فعالیت‌های خود را بر مسائل زنان و همجنس‌گرایان زن متمرکز کرد.[3] چندین کتاب درباره? تجربه زندگی همجنس‌گرایان و ترنس‌ جندر‌ها در ایران و ده‌ها مقاله و سخنرانی، حاصل فعالیت او در این حوزه است.[4] در سال 1997، در یکی از نخستین جلسات عمومی مربوط به وضعیت همجنس‌گرایان در جامعه ایرانی خارج از کشور (در برلین) با عنوان «هم‌جنس‌گرایی و برخورد ایرانیان با آن» سخنرانی کرد و به این ترتیب، فعالیت‌های خود در حوزه حقوق همجنس‌گرایان در جامعه ایرانی را به صورت علنی آغاز کرد.[5] او هم‌اکنون مدیر سازمان 6رنگ (شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی)[6] و همین‌طور مدیر «سازمان عدالت برای ایران» است. وی سه سازمان غیرانتفاعی در انگلستان به ثبت رسانده‌است. [پانویس 1] شادی امین تلاش سختی برای به دست آوردن هژمونی در برخی از حوزه‌های حقوق بشری دارد؛ به زبان ساده‌تر وی تلاش دارد تا حوزه‎هایی که روی آن تمرکز دارد را به انحصار و مالکیت خود درآورد. و خود و شرکت‌هایش را تنها نماینده «به حق» این جریان‌ها به رسانه‌ها، رسانه‌های جهانی و مراکزی که منابع مالی بالقوه هستند معرفی کند.

 

 

راهکار تغییر

 

پناهندگی و تجاوز

 

همکاری با هیفوس

 

 

 

فعالیت‌ها

 

همکاری با بنیاد هیفوس: شادی امین چند سالی است به مدد شبکه‌ رسانه‌ای هیفوس با راه‌اندازی شرکت‌های متعدد صوری، بودجه‌های چندصدهزاردلاری برای مبارزه با نظام و اجرای طرح‌های ضدایرانی دریافت کرده است.

 

تأسیس سازمان عدالت برای ایران به همراه شادی صدر1388ش.

 

تاسیس شرکت «عدالت در عمل»: شرکت «عدالت در عمل» در همان اولین روزهای آغاز به کار خود، بیش از 237 هزار پوند انگلیس (390هزار دلار آمریکا) کمک مالی دریافت کرده است.

 

تأسیس شبکه 6رنگ (شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی) 1388ش.

 

شرکت در کنفرانس جهانی زنان در پکن و روشنگری درباره? وضعیت زنان در ایران در چارچوب گروه «زنان تبعیدی علیه بنیادگرایی». 1995م.

 

سخنرانی درباره? نقش زنان تبعیدی در کنفرانس پکن، در کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان در سیاتل، به همراه شیرین عبادی و پروانه اسکندری (فروهر)1995م. [15]

 

تأسیس شبکه سراسری همکاری زنان ایرانی به همراه گروه دیگری از فعالان جنبش زنان ایران در تبعید. [16]2003

 

برگزاری سمینار پیرامون آزار جنسی کودکان در فرانکفورت2004م. [17]

 

 

 

آثار

 

کتاب: جنسیت ایکس [18]

 

کتاب: «قدرت و لذت» [19]

 

 

منبع:ویکی جنسیت